måndag 31 januari 2011

Mitt liv /ditt liv

Jag har upplevt detta förrut.
Man tror att de är vänner, men när det roliga i vänskapen bara blir problem. Och när är det dags att säga till, och är man fortfarande vänner när problemen inte delas längre.
Det kan börja med en fika, som sedan blir utgång/ fest/ kul till mysig hemmakväll. När man lär känna varandra, när man öppnar sig, släpper på sitt hjärta och sina tankar. Det är då det kan bli farligt. Man sätter vänskapen på spel. Hur mycket ska den andra behöva höra, stötta, hjälpa, finns till hands egentligen. Är man en riktig vän om det tillslut går så långt att problemn blir en ens egna. Du blir psykologen som bara tar och tar, och ingenstans att göra dig av med det. Medans dina vänner tycker att när du inte vill lyssna är du en dålig kompis.
Samma sak gäller i en relation.
Den ena partnern är nyförälskad, drömmer om framtiden, resor, radhus, barn m.m.
Respektive känner lika dant, men håller på att ta sig ur tidigare av den andres drömmar och måste börja om på nytt.
Det är problem med tidigare relation, barn är inblandade, vårdnandtvister, pengar, lån m.m.
och allt detta går ut över den nya relationen som vill att att båda ska vara lyckliga.
Den man älskar bryr man sig om och vill hjälpa samt finnas för i alla situationer, men när man märker att hjälpen inte mottages eller gör någon större nytta. Du själv tar på dig problemen, lyssnar stöttar, får höra saker som gör dig arg, men du har ingen att bli förbannad på. Du går omkring och allt du tänker på kretsar runt din respektive, dens ex, barn, hem. Er framtid och nyförälskelse läggs på hyllan och allt rinner över i att du inte känner dig behövd annat än som stöd.
Du blir psykolog istället för partner. Ni träffar era vänner, och istället för att berätta om er, tas problem upp om deras förra liv tillsammans som nu är slut.
Tänk till: Vad är problemet? Du har säkert skaffat dig en ny relation som älskar dig, har fått nytt hem som du är stolt över, har ett barn som älskar dig, som tar allt mycket lättare än vad du tror.
Du borde vara lycklig!!
Pengar, lån och annat finns det advokater till om det krisar.
Men ingen kan hjälpa dig med kärleken om den brister...

Omskakad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar