torsdag 24 februari 2011

En sann mardröm

Att vakna ur en dröm kan kännas underligt. Ibland blir man glad, arg eller ledsen.
Va drömmen positiv kan man känna den som ett tecken, eller så önskar man av allt att den ska bli sann. Den kanske va sann, men man vill uppleva den igen.
Men när man drömmer mardrömmar, vaknar upp och svättas. Då tror man inte på den, man lyssnar inte. Gör allt för att få den att försvinna ur ens åtanke. Går upp dricker ett glas vatten och man försöker tänka på nåt man blir glad av. Barn tröstar man när de får mardrömmar och förklarar att sånt inte händer i verkligeheten, monstret finns inte.
Men när monstret finns i verkligheten, vad gör man då?
Ett skelett i garderoben "monsters ink" De är inte elaka egentligen, de bara vill få ut nåt av det hela, elektricitet som filmen går ut på, pengar eller makt i det verkliga livet.

Men varför lyssna på monstret? Vakna, ta ett glas vatten. Duscha av dig den varma pölen drömmen orsakade.
Du behöver inte ha drömmen där och heller inte lyssna på den.
Sök tröst, men ta åt dig vad trösten säger. Oftast beror våra drömmar på vad vardagen erbjuder.
Stress, familjerelaterade problem, ekonomi.
Man säger att när man faller så växer man, hmm kanske ett tag. Men rasar ett hus räcker det inte att lägga på en sten. Du måste börja om, från grunden.
Forstsätt inte älta! kasta, begrav, glöm bort. 
Bara för att träden tappar löv på hösten dör de inte. Men vissnar blomman bryr sig varken den eller du om den får vatten. Kasta, köp ny. Dåligt samvete mår ingen bra av. Var rak, ärlig. Det blir till allas fördel i längden, du sover gott och drömmer drömmar du vill uppleva igen och som kanske kan bli verklighet om du inte redan lever i den? Det vet bara du.

/sov gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar