tisdag 6 november 2012

Onödigt eller?

Sverige är ett väl förberett land, vi människor är redo för allt, och blir mer och mer  medvetna om följderna hela tiden.
Vi betalar  hemförsäkring ifall det börjar brinna, helförsäkring om vi krockar bilen, tandvårds abonnemang om vi får hål i tänderna m.m. Vi oroar oss, skyddar oss och försäkrar oss på det mesta som kan inträffa. Och alla utbud finns och går att betala för. Det praktiska är att det är en månadskostnad som du ej bör tänka på sen när olyckan är framme, är du klar med räkningarna innan den siste, så kan du slappna av sen.
Men det finns en sak du inte kan betala månadsvis för att klara dig utan; nöden!
Nöden har ingen lag, säger man. Men det har den faktiskt. Rånad, inbrunnen eller mördad kan du bli överallt, men du är försäkrad. Kissar du på fel ställe får du böter!
Alla dessa pengar vi betalar i bland annat A-kassa för att slippa vara utan pengar vid nerskäringar och tandvårdsabbonemang utan att du någonsin fått ett hål, vart tar dom pengarna vägen? Alla försäkringspengar som betalas för att det ska kunna hända som sällan händer.

Men blir du akut kissnödig, får du antingen böta eller välja en nedpissad offentlig, nedspydd toa som du bara helst undviker. Eller så måste du ha fickorna fulla av tior för att betala de underbara människorna som tycker att man ska kunna bli kissnödig under t- centralens öppettider.

För alla pengar vi betalar för att oförutsedda saker ska kunna ske, snälla bidra med fler offentliga toaletter.

För våra försäkringspengar!
Nöden har en lag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar